lunes, 1 de marzo de 2010

O proxecto de Marzo

Foto: Cordon Bleu: Polo criado en liberdade. Xamón ecolóxico. Ovos do rebozado, ecolóxicos. O queixo tamén.




A conseguir: Comer carne unha vez á semana, e sempre de produción sostible. Animais criados en liberdade e alimentación libre de OGM.

Conseguido. Aquí é moi sinxelo conseguir produtos en biolóxico. Para tódalas cousas, tes opcións. Ata para o touciño! Fixemos unha pizza con 'bacon' sostible!
Os ovos xa dende fai moito tempo que os consumimos ecolóxicos ou criados en liberdade. O leite tamén, a pouca mantequilla que usamos, os iogures...

Non seguimos fielmente o tema nos queixos, xa que non hai demasiada variedade. Algúns conseguímolos, outros non.

O que non vexo factible de seguir isto cando marchemos de Francia. Según a onde nos manden, claro! Pero en España non é moi doado.

... ... ...
Proxecto Marzo: Facer xabrón co aceite usado.

Ata agora, o xuntábamos nunha botella e despois ía para o lixo. A única vez que tentara facer xabrón, o desastre fora monumental. Miraremos ben manuais, blogs, receitas... E a ver que sae disto!

Tiralo no lixo non é das peores opcións, según din. Mellor iso que tiralo polo vertedeiro.

1 litro de aceite contamina 1.000 de auga: Máis datos en Clarín.

6 comentarios:

Os Tartarouchos dijo...

Carai! Pois si que ten pinta de doado, dende logo aquí nos falta moito por facer, pero hai solucións, xa viches a miña entrada, non? O que non sei é que tal irá co presuposto ;-)

Por certo, non sabía que estabades en Francia permanentemente, pensei que aquela entrada das madalenas era dunha viaxe de placer e fin de semana ou similar. Pasádeo ben logo e gozade da estadía.

Os Tartarouchos dijo...

Esquecíaseme, que nós facemos xabrón cando necesitamos, do máis sinxeliño con sosa e aceite usado, e vainos xenial! Por que foi o anterior fracaso? Descubríchelo?

Adijirja dijo...

Lo de la carne lo he entendido, pero el xabrón?? que es?? carbón?? me he perdido un poco...
El ambientillo ecológico culinario aquí aún deja un poco que desear. Pero todo se andará...

bailadora dijo...

Tartarouchos, sí vin a vosa entrada. A nosa idea cando voltemos será tamén a de unirnos, sexa cando sexa. Porque por agora imos seguir 'polo mundo'. En Francia levamos 5 meses, e non sabemos cantos nos quedan.
O erro do experimento anterior, eu penso que foi pola temperatura da auga, e que foi moita cantidade xunta para comenzar... Xa che pedirei axuda!

Cris, Xabrón = Jabón ;)
como está el tema de productos ecológicos por allí? El tema de verduras? Lo de la carne es complicado de conseguir, normalmente, aunque en francia no...

Muchos besos a las dos!

Adijirja dijo...

Ya decia yo que eso de hacer carbon con aceite usado... com que no me cuadraba...
Verduras ecologicasa, si. Huevos, sí (aunque los he visto que vienen desde Galicia!!). Leche fresca ecológica, no. Carnes, no. Pescados ecológicos.... los que quieras!!! :P

bailadora dijo...

Puestos a inventar...

Lo de la carne es lo más complicado. Yo en Coruña sólo la conseguí una vez en una tienda ecologica donde compraba, pero pq iban a matar a medias un ternero, y me pedí una parte. Después, nunca máis...

Lo del transporte de los huevos es de lo más ecológico. Como los plátanos que encuentro yo aquí, que vienen de Ecuador, Rep Dominicana... De ahí al lao, vamos!

un beso!